Чт, 28.03.2024, 12:58:00
КРИВОРІЗЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ГІРНИЧО-МЕТАЛУРГІЙНИЙ ЛІЦЕЙ
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть сайт
javascript:; javascript:;
Всего ответов: 1144
kpgml.at.ua/
Офіційні ресурси

20 червня 2014 року лідери учнівського самоврядування ліцею, учасники художньої самодіяльності та спортсмени відвідали природний національний парк «Бузький гард» - одне з 7 природних чудес України, який знаходиться в районі м.Вознесенськ Миколаївської області. Традиційно екскурсія відбулась за рахунок учнівських членських профспілкових внесків. Цього разу учні ліцею прогулювались по Арбузинському каньйону з відвідуванням Долини диявола. Потім відбувся виїзд на озеро Баластне, де підлітки мали змогу відпочити, зануритись у теплу воду цього унікального міста, створеного природою та людиною.  Організатори екскурсії приготували для дітей пікнік на майданчику біля озера зі смачним смаженим челогачем, овочами та запашним хлібом з часничком. Своїми враженнями творчі підлітки будуть ділитися на шпальтах профспілкової газети «Під знаком руди і металу», яка вийде в липні місяці 2014 року.

  

У зв’язку з проведенням 27 червня 2014 року  на базі Криворізького професійного гірничо-металургійного ліцею засідання ради директорів професійно-технічних навчальних закладів Дніпропетровської області ремонтні роботи по підготовці до нового навчального року почалися дещо раніше, а деякі плани щодо ремонту окремих приміщень навіть прийшлось відкоригувати. Таким чином дружнім і творчим колективом нашого начального закладу зроблений косметичний ремонт в актовій залі ліцею (найбільш відвідуване приміщення), їдальні ліцею,  ремонт панелей,  цоколів фасаду учбового корпусу №1, побілка декоративної огорожі ліцею, частковий ремонт покрівлі  над класом української мови та літератури,  актової зали тощо. Багато що зроблене, попереду літні канікули, відпочинок, але ремонтним бригадам ліцею ще залишився великий шмат роботи і першого вересня, як завжди, оновлені приміщення навчального закладу гостинно відкриються для нових учнів.

 

  

16 травня 2014 року  в ПК "Саксагань"відбувся щорічний огляд-конкурс художньої самодіяльності серед колективів ПТНЗ "Фестивальний дивограй профтехосвіти". Регіональний огляд-конкурс проходив під актуальним гаслом "Єдина країна". Колектив ліцею представив на розсуд журі надзвичайно цікаву та насичену програму. Яскравим був виступ  вокального ансамблю "Джерело" (складається з майстрів та викладачів ліцею). По - справжньому запалив зал вокально-інструментальний ансамбль "Измерение" (першокурсник Дмитро Пащенко і випускник ліцею Андрій Шацький). Учні І курсу Руслан Чачин  та Євген Іванов з гурту "Козацька розвага" (під керівництвом керівника фізичного виховання Юрія Мараховського) продемонстрували міцну дружбу зі спортом. Кращі номери можна буде побачити на обласному гала-концерті, який планується провести в червні місяці.

    

З 05 по 08 травня 2014 року  в ліцеї проведено "Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності". Метою проведення тижня є запобігання травмування та загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій, навчання учнів правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення. В рамках проведення тижня керівники груп на виховних годинах звернули увагу на профілактику травматизму невиробничого характеру, поновлено інформаційно-довідкові куточки з питань безпеки життєдіяльності, проведено вікторини на знання правил безпечної поведінки та з питань профілактики невиробничого трамматизму.

 

З 22 по 25 квітня 2014 року в ліцеї за рекомендаціями навчально-методичного центру ПТО у Дніпропетровській області було проведено «Тиждень психології». Метою проведення заходів стала можливість оптимізації соціально-психологічного супроводу навчально-виробничого процесу в ПТНЗ, розширення знань з психології підлітків з боку педагогів, учнів, сприяння до саморозвитку, самопізнання та можливостей самореалізації кожної молодої людини.

 

   

25 квітня 2014 року учні ліцею під керівництвом викладача біології та географії Тротнер В.В. були на екскурсії в чудовому куточку нашого міста - Дубовій Балці. Ліцеїсти мали змогу поспілкуватися з хранителем  Дубової Балки - Василем Білоусом. Поруч із колишньою садибою Олександра Поля, під самими відвалами шахти „Більшовик” розташувалося рукотворне диво – дендропарк Василя Білоусова . Колишній монтажник, гірник з 30-річним стажем роботи, поет, прозаїк, автор трьох книжок, В.Білоусов народився і виріс в Дубовій балці. Він поставив перед собою мету – зберегти для нащадків природу Криворіжжя, створити дендропарк, щоб і через багато років, приходячи до одвічних скель Дубової Балки, люди одержували той енергетичний заряд, що спонукає берегти Землю і творити на ній красу. Василь Васильович є хранителем Дубової Балки. В 1990 р. він створив громадську організацію – клуб любителів природи „Саксагань”, метою якого є збереження природного рослинного світу Криворіжжя, збагачення його шляхом інтродукції рідкісних та екзотичних рослин, залучення до природоохоронної діяльності молоді міста.

Учні з захопленням слухали цікаві розповіді та були вдячні за цікаву екскурсію.

   

З 14 по 18 квітня 2014 року в Криворізькому професійному гірничо-металургійному ліцеї пройшов Тиждень Цивільної оборони. В рамках тижня відбулися такі заходи:

- розроблені памятки по сигналу "Увага, всім!"

- розроблені памятки для учнів "Правила надання першої допомоги при кровотечі", "Правила надання першої допомоги при переломах".

- проведені тренувальні дії за сигналом повітряної тривоги.

- викладачем ДПЮ Потаповим Г.М. проведені семінари та тренування з противогазами.

- під керівництвом викладача ДПЮ Потапова Г.М. та керівника фізичного виховання Мараховського Ю.П. учні ліцею мали змогу навчатися стріляти з пневматичної гвинтівки по мішеням.

- протягом тижня працювала Школа медичної підготовки. 

Педагогічні працівники та учні ліцею в Дні проведення Цивільної оборони діяли дисципліновано, зібрано, чітко виконували всі вказівки адміністрації.

  

02 квітня 2014 року в Криворізькому професійному гірничо-металургійному ліцеї пройшов День відкритих дверей  під гаслом "Парад професій". Учні шкіл мали змогу ознайомитися з матеріально-технічною базою ліцею, виставкою творчих робіт учнів. Перед присутніми виступив начальник дільниці шахти "Жовтнева" Лукаш С.Б. Своїми спогадами про навчання в ліцеї поділилась колишня випускниця, а зараз майстер цеху електричних мереж КП "Міський тролейбус" Цуканова Аліна Володимирівна. Гостей вітали учні та педагогічні працівники. які презентували такі спеціальності: 

- професії гірничого профілю;

- слюсар з ремонту автомобілів;

- електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування;

- електрогазозварник, газорізальник;

- оператор компютерної верстки;

- продавець продовольчих товарів.

 Сподіваємось, що учні зроблять правильний вибір, поповнивши ряди наших ліцеїстів (відеоматеріали: http://www.youtube.com/embed/bBWvkO2cHzE тег КПГМЛ).

 

 

    

21 березня 2014 року на базі Криворізького професійного ліцею пройшла міська олімпіада з охорони праці.  Наш навчальний заклад представляв учень групи №5 Ткаченко Олександр (за професіїю "Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування"). Конкурсанти презентували роботи: "Охорона праці: плакати, знаки" та виконували тестові завдання на компютері. Саша гідно справився з завданнями і виборов І місце. Щиро вітаємо переможця! Гордимося за нашого учня. Так тримати!!!
     13 березня 2014 року на базі Криворізького професійного гірничо-металургійного ліцею відбувся конкурс «Лідер року - 2014» серед учнів ПТНЗ.

Цікавими були:

– командно-ігровий конкурс на теми: «Найбільша втрата – це втрата часу», «Соціальні мережі. Позитивні та негативні сторони», «Лідер в повсякденному житті»;

– промови на задану тему.

Переможцями стали:

     І місце – Трикуль Олександр (КЦПОММ)

ІІ місце – Косих Олександра (КНВЦ), Блохіна Вікторія (КПЛ)

ІІІ місце – Черненко Дмитро (КПГЕМЛ), Сердюков Ігор (КПГМЛ), Мариновський Євгеній (ІПЛ)

  


28 лютого 2014 року   в рамках проекту "заочні змагання " в ліцеї відбулися змагання із згинання рук в упорі лежачи за 1 хв. Протягом місяця проводились тестування учнів в усіх групах на виявлення лідерів. І ось в фіналі учні з кращими результатами: Гайдук Андрій, Плаксенко Микита, мушаровський Максим, Галактіонов Геннадій. 

На рівні грудей виставляємо на висоті 10 см звуковий сигналізатор і починаємо змагання.

Підтримати спортсменів прийшли учні ліцею. І ось жадана мить: розпочалися змагання, які виявили рекордсменів:

1 місце і рекорд України - 75р/хв- Гайдук Андрій - 4 група

2 місце і рекорд України - 70р/хв - Галактіонов Геннадій - 4 група

3 місце - 67 р/хв - Плаксенко Микита

Переможці нагороджені преміями та дипломами.


20 лютого 2014 року  в Криворізькому професійному гірничо-електромеханічному ліцеї відбулося урочисте відкриття декади робітничих професій металургійної та гірничодобувної промисловості.

  Криворізький професійний гірничо-металургійний ліцей представляли методист ліцею Вдовиченко М.М., викладач спецдисциплін гірничого профілю Скорик С.І. та учні групи №4 за професією "Прохідник, машиніст прохідницького комплексу, електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту електроустаткування" Прокопчук Максим та Гайдук Андрій.

Учні ліцею представили реальні дипломні роботи, рекламну продукцію та зробили презентацію навчального закладу з запрошенням на навчання.

 

 24 січня 2014 року в Криворізькому професійному гірничо-металургійному ліцеї відбулось хвилююче свято – вручення дипломів учням групи №1. На цей день з хвилюванням очікували 27 випускників (троє з яких отримали дипломи з відзнакою) – молодих фахівців, що отримали не лише дипломи кваліфікованого робітника за спеціальністю «Машиніст електровозу. Машиніст скреперної лебідки. Машиніст навантажувально-доставочної машини», а й отримали знання, вміння, що допоможуть їм в подальшій професійній діяльності.

         До цього святкового дня учні йшли три з половиною років. Після отримання теоретичних знань в стінах навчального закладу учні закріпили їх на виробничій практиці на підприємствах міста. Саме за цією спеціальністю учні проходили практику на таких підприємствах міста, як ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат", ПрАТ "Євраз Суха Балка".

  При захисті дипломних робіт учні продемонстрували та захистили свої творчі  роботи та оформили стенди.  

  

9 січня 2014 року   все людство відзначало світле свято - Хрещення Господнє. В цей день на річках, ставках було багатолюдно. Охочі пірнути в крижану воду знайшлися і в нашому ліцеї. Разом з керівником фізичного виховання Мараховським Ю.П. учні ліцею здіснили обряд купання на ставку "Пруди". Не всім під силу таке дійство. Це повинні бути найбільш підготовлені фізично і духовно учні. Всі, хто прийняв водне Хрещення, отримали заряд бадьорості, здоровя на цілий рік.

    

Нова книга Тротнер В.В.

16 січня 2014 року  в ліцеї відбулася презентація книги викладача біології Тротнер В.В.- «Рослини і тварини парків та лісосмуг (на прикладі КЦПОММ)». На святі були присутні викладачі біології загальноосвітніх шкіл, колеги з ПТНЗ, пошановувачі природи.

Це науково-популярне видання обсягом 355 сторінок, з кольоровими ілюстраціями. Рецензенти книги:

Кучеревський В.В., кандидат біологічних наук, заступник директора з наукової роботи Криворізького ботанічного саду НАН України;

Зверковський В.М., академік Української екологічної академії наук, голова секції лісової рекультивації ААНУ, доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри геоботаніки, ґрунтознавства та екології Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара.

    Книга призначена для широкого кола читачів: вчителів біології, народознавства, керівників гуртків позашкільних установ, вихователів дитячих дошкільних закладів, озеленювачів, студентів, учнів, усіх любителів природи Криворіжжя.

  

 

17 грудня 2013р. на базі Криворізького професійного гірничо-металургійного ліцею відбулося засідання міської Школи професійної майстерності з теми «Відпрацювання навичок управління гірничими машинами в умовах полігону».

В роботі школи прийняли участь майстри в/н гірничих професій. Було презентовано роботу методичного об’єднання гірничих професій ліцею (голова Скорик С.І.), проведені відкриті заняття на гірничому полігоні з відпрацювання «вузьких» тем програм виробничого навчання «прохідників», показ виконання робіт із тем:

– «Розбирання та складання скреперної лебідки ЛС-55-2П» (майстер в/н Бібік В.С.)

– «Скреперування гірничої маси лебідкою 30ЛС-2-С» (майстер в/н Чирва С.М.)

– «Встановлення арочного кріплення УПК-22-3,7» (майстер в/н Паладій О.А.).

Учасники ознайомились з обладнанням полігону, розробкою діючих моделей (макетів), технологічною документацією з професії.

12 грудня 2013 р.  на базі ЦППРК-1 відбулися міські змагання з настільного тенісу в рамках 58-ї спартакіади серед учнів ПТНЗ. Наші спортсмени вийшли до фіналу. А у фіналі ми поступилися тенісистам КПТМЛ. Призові місця розподілилися між навчальними закладами Саксаганського району таким чином:

1 місце - КПТМЛ

2 місце - КПГМЛ

3 місце - КПЛ


11 грудня 2013 р. на базі ліцею відбулася міська конференція на тему: "Формування навичок здорового способу життя учнівської молоді". Бути здоровим в наш час - це не тільки необхідно, а й модно. Спортсмени ліцею виступили проти СНІДу та за здоровий спосіб життя показовим номером, адже здоровя - це чарівний ключ, який відчиняє двері до всіх можливостей. По - справжньому сучасний еталон краси - здорова людина, яка обирає здоровий спосіб життя.

 

Учнівський та педагогічний колектив Криворізького професійного гірничо-металургійного ліцею вітає директора Касьяна Василя Антоновича з 65-річчям.  Здоров’я, довголіття, щастя, творчої наснаги і невичерпної енергії, тепла і любові рідних та друзів, здійснення найзаповітніших мрій.


06 листопада 2013 р. в рамках реалізації програми Голови Дніпропетровської облдержадміністрації Д.В.Колєснікова "Міцне здоровя - успішне життя " в ліцеї відбулася дуже цікава та по-справжньому виховуюча лекція з учнями про здоровий спосіб життя. Успішні молоді люди Мінін Денис та Чистопольцев Олег особистим прикладом показали учням, як досягти успіху, йти до високої мети без шкідливих звичок. Хлопці поділилися вражаючими секретами так званих пасток тютюнових та алкогольних компаній, пояснили, як не потрапити в ці тенети залежності від тютюну та алкоголю. 

Офіційні ресурси

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
статистика сайта
Всего: 24
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0

Октябрят: 23
Пионеров: 0
Помощников:
Модераторов: 0
Инквизиторов:
Замов.админа:
V.I.P:

Парней: 15
Девушек: 9

Copyright MyCorp © 2024
КРИВОРІЗЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ГІРНИЧО-МЕТАЛУРГІЙНИЙ ЛІЦЕЙ