Чт, 25.04.2024, 10:49:09
КРИВОРІЗЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ГІРНИЧО-МЕТАЛУРГІЙНИЙ ЛІЦЕЙ
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть сайт
javascript:; javascript:;
Всего ответов: 1144
kpgml.at.ua/
Офіційні ресурси

 

В рамках реалізації проекту «Енергія і середовище» серед педколективів та учнів ПТНЗ міста протягом навчального року проходив конкурс «ЕКО об’єктив».

Мета конкурсу: виховання почуття єдності з природою, відчуття краси природи, її неповторності, відповідальності за стан її збереження; залучення учнівської молоді до громадської діяльності, спрямованої на захист оточуючого середовища.

На конкурс було надіслано 87 робіт.

За підсумками роботи журі  викладач біології та географії ліцею Тротнер В.В. стала  переможцем конкурсу в рубриці "Заповідні місця Криворіжжя":

- "Степові місця Криворіжжя" - 1 місце;

- "Геологічний музей під відкритим небом" - ІІІ місце.

 

01 02

14 травня 2015 року учні ліцею відвідали музей бойової слави воїнів-визволителів м.Кривого Рогу, що знаходиться в КЗШ №72. Керівник музею Канельцова Віра Ігорівна разом з ученицями провели цікаву екскурсію. Розповіли про свою співпрацю з 39-ю жіночою сотнею та "Дніпро-пошук".Учні ліцеюоглянули експозицію військової форми, військове спорядження і боєприпаси солдатів радянської армії. переглянули стенди "Кривий Ріг у полум"ї війни", "В пам"ять полеглих, на славу живим!" - фоовиставка ветеранів, "Застиглі імена на вулицях району" та панораму бойових дій за визволення станції Мудрьона.

Наша гордість

Бацемакін Павло Андрійович-

ІІ місце в обласній олімпіаді з історії 

На перший погляд, це простий, звичайний, скромний хлопець, який навчається на І курсі.  Але як тільки ви поспілкуєтесь з ним, то зовсім зміните свою думку. Наполегливий, завзятий, працелюбний, відмінник навчання. Зазвичай, звикли шукати «достойних» на другому – третьому курсах. Та Паша за такий короткий проміжок навчання в ліцеї показав себе тільки з позитивної сторони.

А прийшов до ліцею хлопець з  КЗСШ № 41. Після 9-го класу вирішив спробувати свої сили в нашому ліцеї, обравши гідну професію електромонтера.  На вибір професії, та й навчального закладу, неабиякий вплив мала мама хлопця, Наталія Олександрівна, яка була кращою ученицею   нашого навчального закладу. Поталанило сім'ї і з одним майстром виробничого навчання – Подвалюк Вірою Михайлівною.

   Хлопець брав участь у всіх олімпіадах, які проходили в ліцеї. Та перевагу надає гуманітарним дисциплінам. Кандидатура Бацемакіна Павла була подана на призначення обласної іменної стипендії. Займається комп’ютерною графікою, захоплюється музикою й літературою, багато читає як програмної, так і позапрограмної літератури, любить брати участь в художній самодіяльності.

Після закінчення ліцею планує вступити до вищого навчального закладу.

Любить людей правдивих, щирих, відвертих, з почуттям гумору. Бо і сам такий. 

29 квітня 2015 року  в ПК "Саксагань"відбувся щорічний огляд-конкурс художньої самодіяльності серед колективів ПТНЗ "Фестивальний дивограй профтехосвіти". Ось і знову весна і «Дивограй» профтеосвіти накриває новою хвилею талантів. Огляд художньої самодіяльності учнів КПГМЛ було відкрито натхненою піснею «Дніпропетровщина» (вокальна група «ДЖЕРЕЛО» - викладачі і майстри). Гетьман, козаки, сини та дружина з Тарасом Бульбою були неперевершеними в умінні передати дух історії нашого народу (Денгаур Сергій, Левковська Алла, Голоус Віталій, Угнич Вадим, Винниченко В’ячеслав, Волошин Володимир, Левченко Назар).

 Ліричними нотами наповнили зал дівчата поезією Т.Г.Шевченка «Лілея» (Музиченко Ірина) та піснею «Дивна квітка» (Ситніченко Карина). На мультимедіа кадри з АТО, а глядачі, побачивши вокально-хореографічну композицію «Зажгите свечи» (Голоус Віталій, танцювальний колектив «СУЦВІТТЯ»), завмирають у хвилині мовчання. І вже через мить із залу лине чудова пісня «Бережи» (тріо «ДЖЕРЕЛО» - Чуєнко Катерина, Піценко Ольга, Денгаур Сергій). Щоб рідна Україна підіймалася з руїн, щоб душі життя і пам’ять берегли нащадки.

За кулісами звучить : «Та це муляж». Але ж ні, гирі справжні і важать аж цілий пуд (16 кг). І під грайливу пісню в руках у хлопців (гурт «КОЗАЦЬКА РОЗВАГА» під керівництвом Мараховського Ю.П. - Чачин Руслан та Іванов Євген).

Подивували глядачів і дівчата (Миколенко Юлія, Бандура Вікторія, Купцова Ольга, Бунік Маргарита, Токовило Олександра, Панакіна Олена, Лобановська Оксана) своїми танцювальними вихилясами. Також танцювального запалу додали дівчатка ірландським танцем (керівник Панакіна Олена).

Зважаючи на тему цьогорічного огляду «Профтехосвіті Дніпропетровщини 75 років» наші прохідники гідно представили свою професію виступом агітбригади прохідників (під керівництвом майстра в\н Сотник Н.В. та викладача Дергунової Л.М.).

Тож над землею Кривбасу хай і далі гордо лунають пісні про щирий роботящий, мужній і відкритий народ і велику любов наших людей до України, її патріотів (пісня «Я люблю Україну свою» у виконанні Долженчука Дмитра). Саме на піднесеній патріотичній ноті свій виступ завершував колектив КПГМЛ, вималювавши із символічних кольорів герб України. Позаду репетиції, хвилювання, виступ, а потім тиша. І її порушують слова: «Наступного року будемо теж виступати…»

  

З 22 по 28 квітня 2015 року  в ліцеї проведено Тиждень Охорони Праці  під гаслом «Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці». Метою проведення тижня є запобігання травмування та загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій, навчання учнів правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення. В рамках проведення тижня керівники груп на виховних годинах звернули увагу на профілактику травматизму невиробничого характеру, поновлено інформаційно-довідкові куточки з питань безпеки життєдіяльності, проведено вікторини на знання правил безпечної поведінки та з питань профілактики невиробничого травматизму.

  У рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності пройшов семінар з обговорення рефератів на тему «Техногенні небезпеки», який організував інженер з охорони праці Поляков Ю.С. Учні групи № 10 підготували та презентували реферати на теми: «Характеристика техногенних небезпек», «Чорнобильська катастрофа. Відлуння вічного болю», «Правила поведінки під час аварій на транспорті», «Захист населення в умовах аварій з витоком сильнодіючих отруйних речовин».Відкритий позаурочний захід на тему «Збережи своє життя. Порядок дій у надзвичайних ситуаціях» провела Маляренко В.В. Велику увагу учнів привернув конкурс стіннівок і малюнків з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, де учні змогли довести свої знання з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності за допомогою своєї творчості.  Проведена виставка засобів захисту та спецодягу за професіями.. 

28 квітня 2015 року в Криворізькому професійному гірничо-металургійному ліцеї проходила "Естафета славних імен". Учні ліцею та КЗШ №31, педагогічні працівники з квітами зустрічали шанованих гостей та ветеранів.Зустріч була присвячена Дню памяті та примирення та 70-ї річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На центральному вході ліцею була організована виставка з історії вулиці Бикова та "КПГМЛ - 70 років", книжкова виставка "Тернистий шлях до Перемоги". Присутні почули цікаву розповідь про нашого земляка Героя Радянського Союзу Івана Михайловича Бикова,  історію розвитку вулиці Бикова. Пісні воєнних років у виконанні Гавриленка О. та Метик Л. навернули важкі спогади про війну. Зі словами подяки до колективу КПГМЛ виступив голова ради Саксаганської районної організації ветеранів генерал-майор Ковальчук Є.Д. 

  

23 квітня 2015 року в Криворізькому професійному гірничо-металургійному ліцеї пройшов День відкритих дверей  під гаслом "Парад професій". Учні шкіл мали змогу ознайомитися з матеріально-технічною базою ліцею, виставкою творчих робіт учнів, поласувати гарячим чаєм та солодощами. Перед присутніми виступив заступник начальника дільниці шахти "Родина" Понідельченко С.М. Гостей вітали учні та педагогічні працівники, які презентували такі спеціальності: 

- професії гірничого профілю;

- слюсар з ремонту автомобілів;

- електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування;

- електрогазозварник, газорізальник;

- оператор компютерної верстки;

- продавець продовольчих товарів.

 Сподіваємось, що учні зроблять правильний вибір, поповнивши ряди наших ліцеїстів.

   

16 квітня 2015 року учні міцею разом з керівниками груп відвідали музей Криворізької школи-гімназії №91, який присвячений 23-й танковій дивізії. Багато дізнались про командира дивізії Пушкіна Юхима Григоровича, Героя Радянського Союзу. Він брав участь в обороні Дніпропетровська, Дніпродзержинська, був комендантом звільненого Кривого Рогу. Загинув 11.03.1944 року, похований в Дніпропетровську, де в його честь названа вулиця та школа №81. Вчитель гімназії Булгакова В.А. разом з учнями цікаво розповіли про бойовий шлях дивізії. Учні ліцею оглянули експонати музею, прапор України з зони АТО, який волонтери подарували гімназії.Учні КПГМЛ щиро дякували екскурсоводам за цікаву розповідь та сфотографувались на згадку.

   

 16 квітня 2015 року майстер виробничого навчання Гавриленко Олександр взяв участь в міському конкурсі "Майстер виробничого навчання - 2015" з професії "Електрогазозварник". Попередньо на конкурс подавались тематичні матеріали: розробка інструкційно-технологічної документації виготовлення зварної конструкції складністю ІІІ розряду, матеріали із власного досвіду. Конкурс складався з трьох турів: конкурс матеріалів, професіоналізм, творчість, новаторство, теоретичний та практичний. 

   

 15 квітня 2015 року в ліцеї пройшов міський учнівський конкурс "Молодь обирає здоровий спосіб життя" 

  02 квітня 2015 року викладач інформатики та інформаційних технологій Маляренко Вікторія взяла участь в міському конкурсі «Класний керівник року - 2015», який проходив у Криворізькому центрі професійної освіти металургії та машинобудування.  

 Мета конкурсу: виявлення талановитих молодих педагогів ПТНЗ, підтримка їх творчої праці, популяризація педагогічних здобутків, підвищення ролі класного керівника у виконанні основних завдань, покладених на професійно-технічні навчальні заклади.
В конкурсі взяли участь 14 представників ПТНЗ.
В плані проведення конкурсу:
1) візитка класного керівника;
2) дискусійний стіл «Сучасне виховання – територія можливостей»;
3) творчі імпровізації:
            - проект тематичної виховної години;
            - психолого-педагогічна ситуація;
            - творча майстерня «Мої педагогічні відкриття»

 

         Щороку у березні місяці в ліцеї систематично проводиться робота щодо вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка. 

З цієї нагоди викладач української мови та літератури Бондарєва Л.А. провела Шевченківський марафон. З привітальним словом до присутніх звернулась бібліотекар ліцею Більчик О.Ф.   Учні з натхненням читали вірші поета, переглянули відеофільм про Шевченка-художника.      

Урочистий настрій, теплу атмосферу свята створювали не тільки декорації в кабінеті, а й зовнішній вигляд   присутніх, адже учні прийшли вшанувати пам'ять про генія у вишиванках.   Усі учасники та глядачі поповнили не тільки свої знання про долю великого сина українського народу – Т.Шевченка, а й отримали естетичну насолоду від свята.

   

 З 03 по 13 березня 2015 року в КПГМЛ пройшов тиждень економічних дисциплін та основ споживчих знань. Заходи тижня були спрямовані на формування раціональної економічної поведінки, інформування та консультування учнів, розвитку їх раціонального економічного мислення, адаптованого до реального життя. Це і учнівські дискусії "Права споживачів і моя професія" в групах, і інформаційні години спілкування "Чому нам потрібні економічні знання?"і бібліотечна виставка.

 

26 лютого 2015 року в рамках проведення Тижня за здоровий спосіб життя на базі нашого ліцею відбулися запальні змагання 59-ї міської спартакіади з гімнастичного триборства (підтягування, стрибки на скакалці, підйом тулуба за 1 хв.).

У триборстві зійшлися КПГМЛ, КПЛ, ІПЛ, КПТМЛ і в результаті до фіналу потрапляємо ми:

Мушаровський Максим – учень гр.№7- 444 очок - І місце;

Гайдук Андрій – учень гр.№4 -385 очок- ІІ місце;

Гетьман Влад – учень гр.№16- 371 очок -ІІІ місце.

Паралельно в цей день відбулися змагання ще в двох зонах, залишилось дочекатися результатів їхніх змагань.

Підбивши підсумки протоколів змагань у трьох зонах, призерами міста стали:

І місце – КПГМЛ -1200 очок

ІІ місце – МЦПВ -1191 очок

ІІІ місце – КПГЕМЛ- 1105 очок

     

19 лютого 2015 року згідно плану роботи НМЦ ПТО у Дніпропетровській області на базі ліцею пройшло відкриття декади робітничих професій металургійної галузі та гірничодобувної промисловості. З привітальним словом до учасників свята звернувся директор ліцею Касьян В.А., методист Вдовиченко М.М., голова методичної комісії гірничих професій, викладач спецдисциплін Скорик С.І. На заході були присутні учні ліцею гірничих професій, викладачі та майстри в/н, учні шкіл та гості: методисти КрММЦ ПТО Грищук Т.С. та Бабич Т.С., а також головний спеціаліст Криворізького міського центру зайнятості Кодунова К.Г. Відкриття декади пройшло у формі круглого столу, де учні ліцею гірничих професій підготували презентації професій, а також ознайомили з підприємствами, замовниками кадрів.Майстри в/н Бибик В.С., Чирва С.М., Паладій О.А. поділились досвідом роботи, та поринули в спогади свого становлення як гірників. Кодунова К.Г. ознайомила присутніх з ринком праці з даного профілю та презентувала методичку "Азбука пошуку роботи". Протягом всього проведення декади заплановано цікаві зустрічі та заходи.

      

   16-17 лютого 2015 року на базі ліцею проходив тренінг Free Kick. Free Kick-проект Корпусу Миру США в Україні у співробітництві з Grassrootsocer, яка працює в галузях профілактики і боротьби з ВІЧ та використовує силу футболу для навчання, натхнення і мобілізації суспільства з метою зупинити розповсюдження ВІЧ та  СНіДу. Free Kick допомагає встановити прості та міцні звязки між фітболом та життям. Не можна сказати, що волонтери Free Kick нові гості в нашому ліцеї, адже це вже другий їхній приїзд в наш навчальний заклад. Учні та волонтери працювали в надзвичайно теплій атмосфері, яку підігрівали вдалими шутками. Ми сподіваємось, що візит був далеко не останнім, КПГМЛ завжди готовий і хоче співпрацювати з подібними проектами.

      20 січня 2015 року учні І курсу, викладач історії Рябко М.Ю, бібліотекар ліцею Більчик О.Ф., майстер в/н Передерій С.П. відвідали бібліотеку-філію №10 ПК ім.Артема. З історичним повідомленням "Шлях до Соборності України" виступила завідуюча бібліотекою Бовдуй А.П. Учні переглянули відеофільм та ознайомились з книжковою виставкою "Україна: сторінки історії".

  

19 січня 2015 року все людство відзначало світле свято - Хрещення Господнє. В цей день на річках, ставках було багатолюдно. Охочі пірнути в крижану воду завжди знайдутся і в  нашому ліцеї. Разом з керівником фізичного виховання Мараховським Ю.П. учні ліцею здіснили обряд купання на ставку "Пруди". Вперше з хлопцями продемонстрували свою відважність і дівчата. Всі, хто прийняв водне Хрещення, отримали заряд бадьорості, здоров"я на цілий рік.Вітаємо всіх зі святом.

     

На виконання наказу Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації „Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін серед учнів ПТНЗ області у 2014/ 2015 навчальному році” від 08.10.2014 № 610/0/212-14 учні професійно-технічних навчальних закладів області взяли участь у І-ІІ етапах Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології.

Олімпіада з екології передбачає заочний (відбірний) етап – надання екологічного проекту в електронному та паперовому виглядах та очний – захист екологічного проекту учнем. За результатами заочного (відбірного) етапу члени журі визначили 9 найкращих робіт.

18 грудня 2014 року в навчально-методичному центрі ПТО у Дніпропетровській області  учні – переможці заочного етапу захищали екологічні проекти. Цього року предметом дослідження учнів стали

  • використання вторинних матеріалів для збереження енергії в домівках;
  • проблеми рекультивації земель Криворіжжя;
  • вплив автомобільних викидів на стан довкілля та здоров’я жителів окремих територій;
  • адсорбційне очищення стічної води олійноекстраційного заводу за допомогою Кальцій карбонату;
  • попередження забруднення навколишнього середовища шкідливими речовинами, які містяться у використаних елементах живлення – батарейках;
  • визначення токсичності води за допомогою біоіндикаторів;
  •  аналіз використання природоохоронних технологій при перероблені осадів стічних вод ВАТ «ІНТЕРПАЙП НТЗ» та розробка пропозицій щодо поліпшення ситуації і зменшення викидів у навколишнє середовище;
  • визначення породи бджіл за їх продуктивністю на Дніпропетровщині.

  Учень  Криворізького професійного гірничо-металургійного ліцею Цуманець Владислав  під керівництвом викладача екології Тротнер В.В. представляв роботу "Рекультивація земель Криворіжжя на прикладі Дубової Балки" і зайняв ІІ місце.

     

 

Офіційні ресурси

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
статистика сайта
Всего: 24
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0

Октябрят: 23
Пионеров: 0
Помощников:
Модераторов: 0
Инквизиторов:
Замов.админа:
V.I.P:

Парней: 15
Девушек: 9
Copyright MyCorp © 2024
КРИВОРІЗЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ГІРНИЧО-МЕТАЛУРГІЙНИЙ ЛІЦЕЙ